top of page

CV NASIL DOLDURULUR?: ÖZ GEÇMİŞİNİZİ GELİŞTİRMENİN PÜF NOKTALARI

CV hepimiz için önemli bir belge. Her türlü kurum ve kuruluşa kendimizi ne kadar geliştirdiğimizi göstermenin bir yolu, Öz Geçmiş. Etkileyici ve gerçekten görevini gerçekleştiren bir CV hazırlamak için aşağıdakilere dikkat et!


1) Yeni Şeyler Dene

Yeni ilgi alanları ve yetenekler keşfetmek için komfor alanından çık. Biraz cesaretle nelere kabiliyetli olduğuna sen de şaşıracaksın! Unutma, gelişimin ilk basamağıdır denemek.


2) Online Kurslara Katıl

Fiziksel olarak bazı kurslara katılmaya çoğumuzun zamanı, maddi yeterliliği veya enerjisi olmayabiliyor. Ancak böyle durumlar için bize göz kırpan harika online kurslar var. Birçok platform ya bu kursları ve sertifikalarını ücretsiz veriyor ya da financial aid (maddi yardım) imkanı açıyor. Aşağıdakiler bulabileceğin kurs platformlarından sadece birkaçı:


-Coursera

-edX

-WHO (World Health Organization)

-Udemy


3) Hobilerinde Geliş

Hobilerinizi kesinlikle CV'nize eklemelisiniz. Böylece karşı taraf sizin ilgi alanlarınızı ve belki de projelerle bu alanlarda ne kadar ilerlediğinizi anlayacak.


4) İş \ Staj Tecrübelerini Ekle

Elbette ki iş dünyasında her alanda kullacağınız bu belgeye iş tecrübelerimizi de eklemeliyiz.


5) Gönüllü Ol

Gönüllülükler, topluma ve yakın çevrenize olan yararınızı göstermek için harika bir fırsat. Bir işi hiçbir çıkar gütmeden yapabildiğinizi göstermek de karşı tarafı illa ki etkileyecek ve karakteriniz, önemsediğiniz şeyler, sorunlara karşı olan duyarlılığınız hakkında fikir edinecektir.


6) Girişimci Ol

Girişimcilikleriniz ve projeleriniz öz geçmişinizi en önemli kısımlarından. Hayatta ne kadar aktif, atılgan bir rol oynadığınızı, belki de grup çalışmaları veya liderlikler için uygunluğunuzu göstermek için girişimciliklerinizi CV'nize eklemeyi unutmayın.


7) Yabancı Dilini Geliştir

Kuşkusuz yabancı diller ve özellikle de İngilizce artık olmazsa olmazlarımızdan. Bu işverenler, okullar ve daha birçok muhatap için de böyle. Bu yüzden bildiğiniz dilleri sertifkalandırmayı ve dereceleriyle birlikte Öz Geçmişinize yazmayı unutmayın.


8) Derinleş! (Spread but Depth)

Evet, yeni şeyler denemeli, ilgi alanlarını genişletmeli ve birçok konuda en azından bir şeyler biliyor halde olmalısınız. Ancak bunu yaparken derinleşmeyi de unutmayın. Örneğin, 5 ilgi alanınızın ikisinde ileri düzeyde olun. Bu karşı tarafa bir şeyle sadece üstünkörü ilgilenmek yerine onun üstüne düştüğünüzü, sevdiğiniz şeyleri tutku haline getirdiğinizi gösterecek.


9) Kendini Tanı

Bütün olay kendini öğrenmek aslında. Çünkü CV demek kendinizi tanıtmak demek. Daha siz kendinizi bilmiyorken nasıl bunu bir başkasına anlatabilirsiniz? Bu yüzden kendiniz üzerine düşünmeyi, neleri sevip sevmediğinizi öğrenmeyi, nelerde başarılı olduğunuzu keşfetmeyi unutmayın!

Komentar


bottom of page